Hyppää sisältöön
Published:

Ammattipätevyys vanhentunut – mitä tehdä?

Kuljetusalalla työskenteleville ammattipätevyys on välttämätön edellytys työn suorittamiseen. Mutta mitä tapahtuu, kun huomaat ammattipätevyytesi vanhentuneen? Tässä artikkelissa käymme läpi toimenpiteitä, joilla voit varmistaa ammattitaitosi pysyvyyden ja pätevyytesi uusimisen.

Tunnista ammattipätevyytesi tila

Ensimmäinen askel on selvittää, onko ammattipätevyytesi todella vanhentunut. Tarkista Ammattipätevyyskorttisi voimassaoloaika ja merkitse kalenteriisi mahdolliset uusimispäivät. Jos kortti on vanhentunut, älä huoli – tilanteen korjaaminen on mahdollista.

Ammattipätevyyden ylläpitäminen vaatii säännöllistä kouluttautumista. Kuljettajan on suoritettava jatkokoulutuksia viiden vuoden välein, jotta ammattipätevyys säilyy voimassa. Koulutusten tulee kattaa tietyt teemat ja niiden on oltava hyväksyttyjä ammattipätevyyskoulutuksia.

Etsi sopiva jatkokoulutus

Kun olet todennut ammattipätevyytesi uusimistarpeen, on aika etsiä sopiva jatkokoulutus. Fleetskills tarjoaa laadukkaita ammattipätevyyksien jatkokoulutuksia, jotka täyttävät alan vaatimukset ja auttavat sinua pysymään ajan tasalla kuljetusalalla.

Valitse koulutus, joka vastaa tarpeitasi ja kehittää osaamistasi. Fleetskillsin koulutustarjonta on suunniteltu niin, että voit valita juuri sinulle sopivimmat kurssit. Koulutukset kattavat monipuolisesti eri teemoja, kuten liikenneturvallisuuden, ensiaputaidot ja ajo- ja lepoaikasäännökset.

Ilmoittaudu koulutukseen ja uudista ammattipätevyytesi

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan jatkokoulutuksen, ilmoittaudu siihen ajoissa. Koulutuksen suorittaminen ja hyväksytysti läpäiseminen on edellytys ammattipätevyyden uusimiselle. Muista, että ammattipätevyys on uusittava ennen vanhan kortin umpeutumista, jotta vältyt turhilta työkatkoilta.

Koulutuksen jälkeen saat todistuksen suoritetusta jatkokoulutuksesta, jonka voit toimittaa liikenteen turvallisuusvirastolle Ammattipätevyyskorttisi uusimista varten. Näin varmistat, että pysyt laillistettuna ammattikuljettajana ja voit jatkaa työtäsi ilman keskeytyksiä.

Pidä huolta jatkuvasta kehittymisestä

Ammattipätevyyden uusiminen ei ole pelkästään pakollinen vaatimus, vaan se on myös mahdollisuus kehittää ammattitaitoasi. Hyödynnä koulutukset parantaaksesi osaamistasi ja pysyäksesi ajan tasalla alan muutoksista ja uusista säädöksistä.

Fleetskillsin koulutukset tarjoavat ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja, jotka auttavat sinua menestymään kuljetusalalla. Muista, että ammattitaidon kehittäminen on jatkuva prosessi, joka vaatii aktiivista panostusta ja sitoutumista.

Yhteenveto

Ammattipätevyyden vanhentuminen ei ole maailmanloppu, vaan se on tilaisuus päivittää tietosi ja taitosi. Fleetskills auttaa sinua löytämään oikeat jatkokoulutukset, joiden avulla voit uusia ammattipätevyytesi ja jatkaa työtäsi kuljetusalalla. Muista, että oman osaamisesi kehittäminen on paras investointi tulevaisuuteesi.

Jos kohtaat haasteita ammattipätevyytesi kanssa tai tarvitset lisätietoja jatkokoulutuksistamme, ota yhteyttä Fleetskillsin asiantuntijoihin. Autamme mielellämme sinua pysymään tiellä turvallisesti ja ammattitaitoisesti.