Hyppää sisältöön
Published:

Milloin tarvitaan ammattipätevyyttä liikennetraktorin ajamiseen

Liikennetraktorin kuljettajan ammattipätevyysvaatimukset

Liikennetraktorin kuljettajana toimiminen vaatii tiettyä ammattipätevyyttä, joka varmistaa kuljettajan osaamisen ja liikenneturvallisuuden. Ammattipätevyys on osoitus kuljettajan kyvystä suoriutua työstään vastuullisesti ja turvallisesti. Ammattipätevyyskortti on virallinen todiste näistä taidoista.

Perustason ammattipätevyys on ensimmäinen askel kohti ammatillista kuljettajauraa, mutta liikennetraktorin kuljettajien on usein tarpeen laajentaa osaamistaan myös muihin liikennelajeihin. Tämä edellyttää ammattipätevyyden laajennusta, joka on mahdollista suorittaa koulutuksen kautta.

Ammattipätevyyden laajennus ja jatkokoulutus

Ammattipätevyyden laajennus on tarkoitettu niille, jotka ovat jo saavuttaneet perustason ammattipätevyyden ja haluavat pätevöityä lisää. Laajennuskoulutuksen kesto on 35-70 tuntia riippuen kuljettajan iästä ja aikaisemmasta kokemuksesta. Jatkokoulutus on puolestaan tärkeä osa ammattipätevyyden ylläpitämistä, sillä se on uusittava viiden vuoden välein.

Fleetskills tarjoaa kuljettajille mahdollisuuden suorittaa ammattipätevyyden jatkokoulutuksia etäkoulutuksena. Koulutukset ovat valvottuja ja niitä voi suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaan. Jatkokoulutuksen avulla ammattipätevyys pysyy voimassa ja kuljettajan tiedot ajantasalla.

Ammattipätevyyskortin hankkiminen

Ammattipätevyyskortti on henkilökohtainen dokumentti, joka todistaa kuljettajan suorittaman ammattipätevyyskoulutuksen. Kortti on tarpeen erityisesti tienvarsivalvonnassa, ja sen voimassaoloaika on merkitty korttiin. Ammattipätevyyskortin voi hankkia Ajovarmasta koulutuksen suorittamisen jälkeen.

Kortin voimassaoloaika on viisi vuotta, ja sen voi uusia suorittamalla tarvittavat jatkokoulutukset. Fleetskillsin kautta kuljettajat voivat helposti uusia ammattipätevyytensä etäkoulutuksina, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Etäkoulutuksen edut ja Fleetskillsin palvelut

Etäkoulutus tarjoaa monia etuja perinteiseen luokkakoulutukseen verrattuna. Se on joustavaa, sillä koulutuksen voi aloittaa milloin tahansa ja suorittaa omaan tahtiin. Fleetskillsin etäkoulutukset toimivat suoratoistopalvelun tavoin, ja ne ovat saatavilla viikon jokaisena päivänä.

Fleetskillsin kautta kuljettajat voivat suorittaa kaikki vaadittavat viisi koulutuspäivää etäkoulutuksena, mukaan lukien ennakoivan ajon koulutuksen. Lisäksi Fleetskills tarjoaa keskeytystakuun, mikä tarkoittaa, että maksat vain loppuun suoritetusta koulutuksesta.