Hyppää sisältöön
Published:

Usein kysyttyjä kysymyksiä kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksista

Mitä tarkoittaa ammattipätevyyden jatkokoulutus?

Ammattipätevyyden jatkokoulutus on tarkoitettu kuljettajille, jotka ovat jo suorittaneet perustason ammattipätevyyskoulutuksen ja haluavat ylläpitää ammattitaitoaan sekä päivittää tietojaan liikenteen ja kuljetusalan muuttuvista säännöistä ja käytännöistä. Jatkokoulutus on pakollista viiden vuoden välein, jotta ammattipätevyys pysyy voimassa.

Jatkokoulutuksen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja kuljettajan ammattitaitoa. Koulutuksen sisältö voi vaihdella, mutta yleensä se kattaa ajankohtaisia aiheita kuten liikenneturvallisuus, ensiapu, työturvallisuus, asiakaspalvelu ja ympäristöystävällinen ajaminen.

Kuinka usein ammattipätevyyden jatkokoulutus tulee suorittaa?

Ammattipätevyyskortti on voimassa viisi vuotta, ja sen uusimiseksi kuljettajan on suoritettava jatkokoulutus. Jatkokoulutus koostuu viidestä seitsemän tunnin koulutuspäivästä, jotka tulee suorittaa viiden vuoden aikana. Yksi näistä päivistä on oltava ennakoivan ajon koulutusta.

Koulutuspäivät voi jakaa itselleen sopivalla tavalla, ja ne on mahdollista suorittaa myös etäkoulutuksena. Fleetskills tarjoaa joustavan mahdollisuuden suorittaa koulutukset etänä, aivan kuin suoratoistopalvelussa, viikon jokaisena päivänä.

Miten ammattipätevyyden jatkokoulutukset järjestetään Fleetskillsissä?

Fleetskills tarjoaa ammattipätevyyden jatkokoulutuksia etäkoulutuksena, mikä mahdollistaa koulutusten suorittamisen joustavasti ja omassa tahdissa. Koulutukset ovat valvottuja, ja ne voidaan suorittaa yhdellä kertaa tai jakaa kahdelle peräkkäiselle päivälle. Fleetskillsin koulutusvalikoimaan kuuluu 13 erilaista jatkokoulutusta, mukaan lukien Työturvallisuuskortti- ja ADR-täydennyskoulutukset.

Koulutuksen hinta on edullinen, ja se alkaa 61 eurosta. Hintaan lisätään arvonlisävero 24 % sekä viranomais- ja rekisteröintikulut. Fleetskills tarjoaa myös keskeytystakuun, joka tarkoittaa, että maksat vain loppuun asti suoritetusta koulutuksesta. Jos koulutus jää kesken, voit suorittaa sen toisena päivänä ilman lisäkuluja.

Miten ammattipätevyyskortti uusitaan?

Ammattipätevyyskortti on todiste suoritetusta ammattipätevyyskoulutuksesta ja sen voimassaoloaika on viisi vuotta. Kortin uusimiseksi kuljettajan on suoritettava vaadittavat jatkokoulutuspäivät. Kun koulutukset on suoritettu, ammattipätevyyskortti uusitaan, ja se toimii todisteena ammattipätevyyden voimassaolosta tienvarsivalvonnassa ja muissa tilanteissa.

Kortin voimassaoloajan päättymispäivä löytyy itse kortista, ja sen voi tarkistaa myös Oma Asiointi -palvelusta. Fleetskillsin kautta suoritetut jatkokoulutukset rekisteröidään asianmukaisesti, ja ne kelpaavat ammattipätevyyskortin uusimiseen.

Miten Fleetskills eroaa muista koulutuspalveluista?

Fleetskills erottuu muista koulutuspalveluista tarjoamalla etäkoulutuksia, jotka ovat helposti saavutettavissa ja suoritettavissa milloin tahansa. Fleetskillsin koulutukset ovat valvottuja, mikä takaa koulutuksen laadun ja virallisen hyväksynnän. Lisäksi Fleetskills tarjoaa mahdollisuuden suorittaa kaikki viisi vaadittavaa koulutuspäivää etäkoulutuksena, mikä lisää joustavuutta ja säästää aikaa.

Yksittäiset kuljettajat voivat avata normaalin Fleetskills-tilin, ja suuremmat kuljetusyritykset voivat päivittää Fleetskills Premiumiin, joka sisältää keskitetyn kuljettaja-, pätevyys- ja kalustotiedon hallinnan. Tämä tekee koulutusten hallinnoinnista ja seurannasta helppoa ja tehokasta.