Kuljetusrinki Oy

Kuljetusrinki Oy on helsinkiläinen ympäristöhuollon ja kuljetuspalveluiden ammattilainen, jonka palkkalistoilla on n. 20 ammattikuljettajaa. Ajotoimistossa kuljetuspäällikön tehtäviä hoitaa Petteri Kokkonen.

Kuljetusrinki otti Fleetskillsin käyttöön loppuvuodesta 2019. Järjestelmällä hallinnoidaan kaikkien noin 20 kuljettajan pätevyys- ja lupatietoja sekä kaikkia Kuljetusringin ajoneuvotietoja. Kokkonen kertoo, että sitä ennen ”tiedot olivat lähinnä Excel-tiedostoissa hajallaan eri kohteissa. Halusimme hajallaan olevan tiedon yhteen paikkaan. Kuljettajien ammattipätevyyksien ja lupien sekä kaluston katsastusten ja tarkastusten seuranta oli tärkeää saada luotettavasti kontrolliin.”

Kuljetusringin kuljetuspäällikkö Petteri Kokkonen ajotoimistossaan.

Käyttöönotto sujui Kokkosen mukaan ”loppupelissä aika kivuttomasti”. Merkittävin ohjelman tuoma hyöty Kuljetusringille on siinä, että tarvittavat tiedot löytyvät nyt reaaliaikaisesti yhdestä ohjelmasta – jota käyttää aktiivisesti kolme muuta henkilöä. ”Myös kuljettajakoulutuksiin ilmoittautuminen tapahtuu helposti ja tietoturvallisesti”, lisää Kokkonen. Fleetskillsin avulla kuljettajien perehdytykset — mm. työturvallisuus­perehdytys – voidaan tehdä kustannustehokkaasti verkossa ja perehdytysten suorittamiset dokumentoidaan järjestelmään.


"Halusimme hajallaan olevan tiedon yhteen paikkaan."

Petteri Kokkonen, Kuljetusrinki Oy


Kaiken kaikkiaan Petteri Kokkonen on tyytyväinen päätökseen siirtyä Fleetskillsin käyttäjäksi ja uskoo, että tulevaisuus näyttää vielä paremmalta. ”Uskoisin, että kun jatkossa ohjelmaan tulee lisää ominaisuuksia, niin yrityksen eri toimintojen seuranta helpottuu entisestään. Meitä kiinnostavat myös ohjelman tulevat lisämoduulit mm. HR-lisäosa.”

Kokkonen voi suositella Fleetskillsiä ”Kuljetusalan yrityksille, kiinteistöhuollolle ja kaikille, joilla yleensäkin on työntekijöitä, koneita, laitteita ja autoja.”