Hyppää sisältöön

Työturvallisuus­korttikoulutus monimuoto­koulutuksena

Työturvallisuuskorttikoulutus suoritetaan Fleetskills-ohjelmassa monimuotokoulutuksena siten, että neljä tuntia (4h) on verkkokoulutusta ja loput neljä tuntia (4h) on kouluttajan etäkoulutusta. Koko koulutuksen voi siis suorittaa kokonaan etänä netin välityksellä. Etäkoulutuksessa seurataan opettajan opetusta etäyhteyden kautta. Verkkokoulutusosuuden voi suorittaa 24/7 – eli mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Suoritetusta koulutuspäivästä ja hyväksytystä työturvallisuuskorttikokeesta saa Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortin sekä halutessaan yhden kuljettajan ammattipätevyysmerkinnän.

Koulutuksen kulku

Näin Työturvallisuuskorttikoulutus etenee sen jälkeen kun olet rekisteröitynyt ja luonut ilmaisen tilin Fleetskills-palveluun.

 • Ilmoittaudu koulutuksen

  Ilmoittaudu Työturvallisuuskorttikoulutukseen Fleetskills-ohjelmassa koulutuksen etäkoulutusosuuden ajankohdan perusteella. Ilmoitta samalla, otetaanko koulutuksesta myös ammattipätevyysmerkintä. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi ilmoituksen koulutuksesta sekä ohjeet koulutuksen suorittamiseen.

 • Suoria neljän tunnin verkko-opetus

  Suoria ensimmäisenä neljän tunnin (4 h) verkko-opetus Fleetskills-ohjelmassa ennen lähipäivään osallistumista. Verkko-opetus on suoritettavissa 24/7. Verkkokoulutus sisältää kolme 15 minuutin taukoa. Saa käyttöösi Työturvallisuuskorttikeskuksen Työturvallisuuskortti-työkirjan sähköisessä muodossa.

 • Osallistu virtuaaliseen etäkoulutusosioon

  Osallistu seuraavaksi virtuaaliseen etäkoulutusosioon (samana päivänä tai myöhemmin*), jossa seurataan kouluttajan opetusta.

  Koulutuksen päätteeksi työntekijä saa puhelimeen tai muuhun päätelaitteeseen sähköpostilinkin koulutuspalautteen antamiseen ja Työturvallisuuskorttikokeen suoritukseen.

  Etäkoulutuksen kesto kokeineen on neljä tuntia.

 • Saat työturvallisuuskortin hyväksytyn kokeen jälkeen

  Hyväksytyn kokeen päätteeksi saat välittömästi sähköpostiisi Työturvallisuuskortin mobiiliversion, joka on voimassa viisi vuotta. Fyysinen Työturvallisuuskortti postitetaan osallistujalle tai työnantajalle yleensä 1-3 viikon kuluessa koulutuksesta.

  Jos varsinainen koe tulee hylätyksi voi kokeen uusia tarvittaessa kaksi kertaa joko heti varsinaisen kokeen jälkeen tai erikseen sovittuna aikana.

 • Tietosi päivittyvät automaattisesti

  Kouluttaja tekee tarvittavat ilmoitukset Traficomiin ja Työturvallisuuskeskukseen.

  Työturvallisuuskortti sekä ammattipätevyyspäiväsuorite tulevat näkyviin Fleetskills-ohjelmaan.

Työturvallisuus­korttikoulutuksen hinta

Työturvallisuuskorttikoulutus97,69 €
Koulutusmateriaali12,40 €
Traficom-kirjaamismaksu11,00 €
Palvelumaksu5,21 €
Postitusmaksu6,20 €
Kokonaishinta132,77 €
sis alv. 23,57 €

Vaatimukset osallistujalle koulutuksen suorittamiseen

 • oma henkilökohtainen sähköpostiosoite
 • tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne
 • tietokone, tabletti tai puhelin nettiyhteydellä

Tarvitsetko ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintää?

Suoritetusta koulutuspäivästä ja hyväksytystä Työturvallisuuskorttikokeesta saa Työturvallisuuskortin lisäksi kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkinnän (Diaarinumero Traficom/549180/05.03.175/2020).

Mikäli koulutuksesta otetaan ammattipätevyysmerkintä, on verkko- ja etäkoulutus suoritettava samana päivänä tai peräkkäisinä päivinä. Jos ammattipätevyysmerkintää ei oteta, on verkkokoulutusosuus mahdollista suorittaa kolme kuukautta ennen etäkoulutusosuutta.

Työturvallisuuskorttikoulutus sisältää neljä (4 h) valvomatonta verkkokoulutusta, jota kuljettajalla voi olla 35 h ammattipätevyyskertymästä korkeintaan 12 h. Fleetskills valvoo kertymää automaattisesti ja ohjaa suorittamaan koulutusta valvomon aukioloaikojen puitteissa, jos kertymä on täynnä.

Netissä suoritettavan monimuotoisen Työturvallisuus­korttikoulutuksen edut

 • Joustavuus ja kustannustehokkuus

  Verkkokoulutusosuus voidaan suorittaa minä vuorokauden aikana tahansa ennen etäkoulutusta. Jos etäkoulutus alkaa kello 13, voi verkko-osuuden suorittaa edellisenä iltana tai saman päivän aamuna. Koulutus voidaan suorittaa myös esimerkiksi kahtena peräkkäisenä iltana. Häiriöt kuljetusyrityksen tuotantoon pysyvät pienenä. Matkakustannuksia ei synny.

 • Kaksi koulutusta yhdellä kerralla

  Koulutuksesta saa sekä Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortin että ammattikuljettajan ammattipätevyyspäivämerkinnän.

Rekisteröidy Fleetskillsin ja aloita koulutuspäivien suorittaminen! Avaa ilmainen tili