Työturvallisuuskorttikoulutus monimuotokoulutuksena

Työturvallisuuskorttikoulutus suoritetaan Fleetskills-ohjelmassa monimuotokoulutuksena siten, että neljä tuntia (4h) on verkkokoulutusta ja loput neljä tuntia (4h) on kouluttajan etäkoulutusta. Koko koulutuksen voi siis suorittaa kokonaan etänä netin välityksellä. Etäkoulutuksessa seurataan opettajan opetusta etäyhteyden kautta. Verkkokoulutusosuuden voi suorittaa 24/7 – eli mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Suoritetusta koulutuspäivästä ja hyväksytystä työturvallisuuskorttikokeesta saa Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortin sekä halutessaan yhden kuljettajan ammattipätevyysmerkinnän.

Koulutuksen sisältö ja koe

Koulutuksen kulku

  • 1 Työnantaja ilmoittaa työntekijän Työturvallisuuskorttikoulutukseen Fleetskills-ohjelmassa koulutuksen etäkoulutusosuuden ajankohdan perusteella. Työnantaja ilmoittaa samalla otetaanko koulutuksesta myös ammattipätevyysmerkintä. Työntekijä saa sähköpostiinsa ilmoituksen koulutuksesta sekä ohjeet koulutuksen suorittamiseen.
  • 2 Työntekijä suorittaa ensimmäisenä neljän tunnin (4h) verkko-opetuksen hänen omassa Fleetskills-ohjelmassa ennen lähipäivään osallistumista. Verkko-opetus on suoritettavissa 24/7. Ennen koulutusta on tunnistauduttava henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Verkkokoulutus sisältää kolme 15 minuutin taukoa. Työntekijä saa käyttöönsä Työturvallisuuskorttikeskuksen Työturvallisuuskortti-työkirjan sähköisessä muodossa.
  • 3 Seuraavaksi työntekijä osallistuu etäkoulutusosioon (samana päivänä tai myöhemmin*), jossa seurataan kouluttajan opetusta. Etäkoulutuksen kesto kokeineen on neljä tuntia.
  • 4 Koulutuksen päätteeksi työntekijä saa puhelimeen tai muuhun päätelaitteeseen sähköpostilinkin koulutuspalautteen antamiseen ja Työturvallisuuskorttikokeen suoritukseen.
  • 5 Hyväksytyn kokeen päätteeksi työntekijä saa omaan sähköpostiinsa myös Työturvallisuuskortin mobiiliversion, joka on voimassa viisi vuotta. Muuta väliaikaista todistusta ei tarvita. Jos varsinainen koe tulee hylätyksi voi kokeen uusia tarvittaessa kaksi kertaa joko heti varsinaisen kokeen jälkeen tai erikseen sovittuna aikana.
  • 6 Kouluttaja tekee tarvittavat ilmoitukset Traficomiin ja Työturvallisuuskeskukseen. Työturvallisuuskortti sekä ammattipätevyyspäiväsuorite tulevat näkyviin Fleetskills-ohjelmaan.
  • 7 Fyysinen työturvallisuuskortti postitetaan osallistujalle tai työnantajalle yleensä 1-3 viikon kuluessa koulutuksesta.

* = Mikäli koulutuksesta halutaan kuljettajan ammattipätevyysmerkintä, on verkko- ja etäkoulutus suoritettava samana päivänä tai peräkkäisinä päivinä.

Vaatimukset osallistujalle koulutuksen suorittamiseen

  • oma henkilökohtainen sähköpostiosoite
  • tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne
  • tietokone, tabletti tai puhelin nettiyhteydellä

Tarvitsetko ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintää?

Suoritetusta koulutuspäivästä ja hyväksytystä Työturvallisuuskorttikokeesta saa Työturvallisuuskortin lisäksi kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkinnän (Diaarinumero Traficom/549180/05.03.175/2020).

Mikäli koulutuksesta otetaan ammattipätevyysmerkintä, on verkko- ja etäkoulutus suoritettava samana päivänä tai peräkkäisinä päivinä. Jos ammattipätevyysmerkintää ei oteta, on verkkokoulutusosuus mahdollista suorittaa kolme kuukautta ennen etäkoulutusosuutta.

Työturvallisuuskorttikoulutus sisältää neljä (4 h) valvomatonta verkkokoulutusta, jota kuljettajalla voi olla 35 h ammattipätevyyskertymästä korkeintaan 12 h. Fleetskills valvoo kertymää automaattisesti ja ohjaa suorittamaan koulutusta valvomon aukioloaikojen puitteissa, jos kertymä on täynnä.

Netissä suoritettavan monimuotoisen Työturvallisuuskorttikoulutuksen edut

Joustavuus ja kustannustehokkuus.

Verkkokoulutusosuus voidaan suorittaa minä vuorokauden aikana tahansa ennen etäkoulutusta. Jos etäkoulutus alkaa kello 13, voi verkko-osuuden suorittaa edellisenä iltana tai saman päivän aamuna. Koulutus voidaan suorittaa myös esimerkiksi kahtena peräkkäisenä iltana. Häiriöt kuljetusyrityksen tuotantoon pysyvät pienenä. Matkakustannuksia ei synny.

Kaksi koulutusta yhdellä kerralla

Koulutuksesta saa sekä Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortin että ammattikuljettajan ammattipätevyyspäivämerkinnän.